rok 2014

• Wycieczka do Warszawy

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” w związku z realizacją zadania publicznego  "Badam, poszukuję, odkrywam – lokalny program rozwoju edukacji" powierzonego do realizacji w formie wspierania przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej  zorganizowało w dniach od 19.08.2014r .-22.08.2014r.   dla uczestników projektu wycieczkę krajoznawczą do WARSZAWY. W wycieczce uczestniczyło 29 osób.

• Badam, poszukuję, odkrywam - badania i obserwacje meteorologiczne

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” w związku z realizacją zadania publicznego  ,,Badam, poszukuję, odkrywam – lokalny program rozwoju edukacji” zorganizowało w dniach 13.08.2014r. i  14.08.2014r. w pomieszczeniach świetlicowych w Domu Ludowym w Wietrznie zajęcia  w formie badań i obserwacji meteorologicznych –praktyczny sposób poznawania rzeczywistości.

• Badam, poszukuję, odkrywam - eksperymenty z zakresu fizyki i chemii

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” w związku z realizacją zadania publicznego  ,,Badam, poszukuję, odkrywam – lokalny program rozwoju edukacji” zorganizowało w dniach 06.08.2014r. i  07.08.2014r. w pomieszczeniach świetlicowych w Domu Ludowym w Wietrznie zajęcia w czasie których uczestnicy projektu  prezentowali przygotowane eksperymenty z zakresu fizyki i chemii.

• II Półkolonia w Wietrznie

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR”  od 04.08.2014r. do 08.08.2014r. w ramach  projektu  ,,DZIAŁAM- POSZUKUJĘ  - ODKRYWAM” powierzonego do realizacji przez Polską Fundację Dzieci i Młodzieży w ramach programu partnerskiego PFDiM oraz Fundacji  PZU ,,Świetlica- moje miejsce” zorganizowało dla uczestników projektu PÓŁKOLONIĘ  w ramach której odbywały się zajęcia związane tematycznie z realizowanym projektem – eksperymenty i doświadczenia.

• Półkolonia "Sport to zdrowie – mądre słowa w krótkiej mowie"

Trwa półkolonia w ramach której odbyła  się wycieczka krajoznawcza do Wioski Indiańskiej oraz na Krytą Pływalnię.

• Wycieczka do Przemyśla i Bolestraszyc

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” w związku z realizacją zadania publicznego  ,,Badam, poszukuję, odkrywam – lokalny program rozwoju edukacji” powierzonego do realizacji w formie wspierania przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej  zorganizowało w dniu 18 lipca 2014r. dla uczestników projektu  wycieczkę krajoznawczą do Arboretum w Bolestraszycach oraz do Przemyśla.

• Zajęcia z robotyki

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” w związku z realizacją zadania publicznego  ,,Badam, poszukuję, odkrywam – lokalny program rozwoju edukacji” zorganizowało w dniach od 17.07.2014r. do 20.07.2014r. w pomieszczeniach świetlicowych w Domu Ludowym w Wietrznie zajęcia z ROBOTYKI prowadzone przez studentów z sekcji robotyki programu wolontariatu studenckiego PROJRKTOR.

• Wycieczka do Dino Zator Land

W dniu 17 czerwca 2014r. zorganizowano dla dzieci wycieczkę krajoznawczą do miejscowości ZATOR do parku rozrywki DINO ZATOR LAND.

• Wycieczka do Bóbrki

7 czerwca 2014r. zorganizowano dla dzieci pieszą wycieczkę do Skansenu Naftowego w Bóbrce.

• Obserwacje przyrodnicze

W miesiącu maju projekt "Świetlica-moje miejsce" realizowano głównie zajęcia z cyklu "OBSERWACJE PRZYRODNICZE".

• Zajęcia ze studentami

W dniu 17 maja w sobotę odbyły się zajęcia pt.: ,,Doświadczenia i eksperymenty z zakresu fizyki i chemii”.

• Goście

Mili Goście w świetlicy "Działam, odkrywam, poszukuję".

• "Świetlica – moje miejsce" w marcu

Marzec obfitował w bardzo wiele ciekawych zajęć.

• Działam - poszukuję - odkrywam po feriach

W pomieszczeniach świetlicowych w Domu Ludowym w Wietrznie  w dalszym ciągu z ogromnym powodzeniem realizowany jest projekt ,,DZIAŁAM – POSZUKUJĘ – ODKRYWAM” w ramach programu ,,Świetlica – moje miejsce”.

• Ferie 2014

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Wietrzno ,,WIATR” kolejny już raz zorganizowało dla naszych dzieci ferie zimowe. Tym razem odbywały się one pod hasłem ,,DZIAŁAM – POSZUKUJĘ – ODKRYWAM” w ramach realizowanego projektu ,,Świetlica – moje miejsce” powierzonego do realizacji przez ,,Fundację Dzieci i Młodzieży”.